Technologia

Hotele, restauracje, cateringSłużba zdrowiaObiekty użyteczności publicznejNieruchomościTransportSport i rekreacjaPrzemysł

Produkty

No-Touch CleaningOmniFlexWyposażenie dodatkoweSprzątanie ręczneProdukty do sprzątania punktowegoPomiar ATP ZAREJESTRUJ
PRODUKT

 

Mycie mroźni w temperaturze -20°C

Mycie mroźni przy wyłączonych urządzeniach chłodzących nie jest problematyczne.  Staje się wyzwaniem kiedy temperatura spada do dwudziestu stopni poniżej zera. Urządzenia firmy Kaivac radzą sobie również z tym zadaniem.

Aby zachować higieniczne warunki dla przechowywanej żywności podłogi w tego typu pomieszczeniach powinny być myte na bieżąco, w zależności od potrzeb i stopnia zabrudzenia: raz w tygodniu lub nawet codziennie. Przy codziennym sprzątaniu nie ma potrzeby czyszczenia ścian. Ich czyszczenie, ze względu na duże powierzchnie, wymagałoby jednak wyłączenia urządzeń chłodzących.

Przed wysprzątaniem takiego pomieszczenia należy zabezpieczyć pozostające w nim produkty spożywcze. 

Pracujemy z urządzeniem OmniFlex Food z pompą ze ssawką z dyszą rotacyjną w systemie sprey&vac przy użyciu chemicznych środków niezamarzających. Dysza rotacyjna podaje roztwór roboczy pod ciśnieniem odrywając bród z podłogi, wcześniej namoczonej, jednocześnie odsysając wszystko pozostawiając powierzchnię suchą, czystą i higienicznie czystą.

W trudnodostępnych miejscach, jak: w przestrzeniach między nogami regałów czy w rogach pomieszczeń, używamy pistoletu na lancy z dyszą rotacyjną. 


W celu uczynienia strony internetowej bardziej użyteczną i funkcjonalną, używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies.
Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na ich stosowanie. Dowiedz się więcej lub zmień ustawienia plików cookies.